Název blogu není jednoznačný, snad proto, že různých deníčků zoufalých matek či šťastných paní tady už je i bude dost. Mé příhody nejsou určitě ničím zcela výjimečné, spíš dost všední a tuctové. Já se je snažím jen zkousnout a zpracovat. Ani ne tak pochopit jako přijmout. Najít na nich něco trochu srandovního a posypat je sarkasmem jako buchtu moučkovým cukrem. Vzít si z nich ponaučení a za pár týdnů či měsíců naskočit do stejného vagonu a vše si pro velkou úspěšnost zopakovat.

A když někdo přeci jen nechápe, otáčí očima a přemítá nad mou blbostí, s nehraným klidem mu odvětit: "Může se to stát i vám" :-)

PS: A tenhle klid, nehraný, mně teď přináší mé psaní. Přišla jsem na to, možná pro někoho pozdě, ale kdo nám vlastně určuje, kdy je v životě na co pozdě? Biologické hodiny? Postava, ne zrovna kopírující tvar svatební šněrovačky? Alzheimer?

Přeji příjemné a ničím nerušené počtení :-)


neděle 11. ledna 2015

Welcome drink

A je to tu! Rozhodla jsem se podlehnout své potřebě sebereflexe a vydat se napospas čtenářům blogosféry. Možná je to přemírou času (I když, může si takový luxus svobodná matka vůbec dovolit? Má odpověď zní, může. Je osvobozující vyhnout se občas (často!) očistě svého obydlí, šatníku či zevnějšku a vrhnout se na očistu duševní.), přemírou zážitků, poznání či snahou prostě jen něco sdělit. To mé "něco" bude zřejmě zcela netematické, chaotické a subjektivní, ale těším se na to. Třeba je to zrovna to, co vnese do mých zmatených a někdy trochu (hodně!) neuroticky vyhrocených dní stabilitu. Dodá mi nadhled a potlačí nutkavou touhu vytáčet v mobilu čísla těch, co jsou ještě ochotní mé lapálie pobírat. A kdo ví, třeba si najde své příznivce mezi těmi, co řeší něco podobného... a nemají komu psát ani volat ;-)

A ostatní? Snad jen je nalákat na to, že tragikomedie jsou stále ještě celkem v kurzu a ve spojení s nevinnou škodolibostí nad osudy druhých spíše potěší než urazí :-)



Takže welcome všichni, těším se na vaše komentáře a postřehy, které se budu snažit po zásluze odměnit dalšími výplody mé přebujelé fantazie, ovšem notně inspirovanými mým day-to-day businessem :-)

Co na tomhle blogu (ne)najdete:

  • Trefné glosy popisující aktuální politické/kulturní/sportovní dění. Zřejmě jsem povrchní a bez přehledu, ale těchto pár vět "from tajm tu tajm" si sobecky rezervuji pouze pro své úvahy o ničem a o všem. Koho to popouzí, radím urychleně najet myší na tlačítko křížek vpravo nahoře a těchto canců se zbavit :-)


  • Tématické fotky (alespoň prozatím a ve větším než malém množství). Pokud ovšem nestojíte o rádoby selfie s vykulenýma očima, umaštěným ksichtem a půlkou hlavičky mé dcery nebo fotky mých kolen z mobilu, kdy jsem omylem (po stopadesáté a zcela nepoučitelně) zmáčkla foťák. Nicméně až bude nejhůř (jakože nikomu do smíchu), don´t worry, mám je v záloze :-)


  • Fotky dokumentující mé denní outfity (triko a tepláky/legíny, případně společensky nositelná alternativa na ven s džínami a svetrem, vše flekaté od Eliščiny pusinky); snídaně/obědy/večeře (odmítám stylově naaranžovat rohlík s paštikou z Lidlu a děsit jí gurmány... Mimochodem ale, tu paštiku vyzkoušejte. Je vynikající. Najdete jí v chlazeném úseku ;-)); případně mé nákupy, které ukázkově reflektují průvan provětrávající již delší dobu mou peněženku.


  • Oslňující grafiku, což úzce souvisí s mojí negramotností, ignorací a momentální touhou jen psát a psát a tím dopřát svému přeplněnému mozku klidný spánek. Do budoucna se ale, pokud s tím dřív neseknu, pokusím to postupně nějak vytunit :-)


  • Jinak nevím, možná toho bude více, co zde budete hledat a marně, tak se předem omlouvám a jsem nakloněna všem připomínkám i dobře míněným radám ;-)



Žádné komentáře:

Okomentovat